Hvor mye skal man gi i bryllupsgave?

Skal du i bryllup, og synes det er vanskelig å vite hvor mye du skal gi i bryllupsgave? Det finnes ingen fasit på dette, men en mye brukt "metode" er å gi en gave som tilsvarer summen av hva en bryllupsmiddag koster. Summen er ofte mellom kr 500-1.000 per gjest, og oppover. Er man i nær relasjon med brudeparet, så kan det være naturlig å gi mer, mens fjernere relasjoner naturlig nok gir en rimeligere gave. En god ide er å gå sammen med venner, og spleise på noe brudeparet ønsker seg.  

Er man gjest i et bryllup i utlandet, så er det ofte en del reisekostnader involvert, og da er det ofte gave nok for brudeparet at du kommer. Tips til brudeparet er å lage en oversiktlig ønskeliste, hvor gjestene kan finne gaver i flere priskategorier. 

Husk at det er tanken som teller her. 

Kan man ønske seg penger i bryllupsgave?

Ja, det kan man! Vi har pakket ut uttallige gaver, når vi har vært tilstede i bryllup. Vi ser derfor at det har blitt mer vanlig å ønske seg penger i bryllupsgave. De fleste som gifter seg, er allerede godt etablert og har alt de trenger. Så hvorfor ikke ønske seg penger til bryllupsreisen, eller f.eks. til oppussing av hjemmet. Det er ikke flaut å ønske seg penger - husk å skriv det på ønskelisten, og husk å oppgi kontonummer eller be gjestene vippse. 

Annonse 

370x370_NO Royal Design.jpg

td_468x400 Nelly.jpg

Se flere referanser