Bryllup på Olivengården
Reisebrev fra høstbryllup 2009

Kjære Brudepikene!

Takk for en fanstastisk feiring i Toscana, dette ble en stor opplevelse og gjennomføringen fra deres side var upåklagelig!

Vi startet feiringen torsdag kveld, for at de respektive familiene skulle få noe tid til å bli kjent med hverandre. Olivengården er flott, og enda flottere i strålende høstvær.

Etter en god italiensk middag om kvelden, tilbrakte vi en avslappende og deilig dag i bassenget før resten av gjestene ankom utover ettermiddagen fredag. 

Fredag kveld hadde vi Toscansk aften på terrassen. Et utvalg av forskjellige småretter kom på løpende bånd. Smakfult og svært hyggelig.

Lørdag hadde vi med oss alle gjestene på tur. Inkluderte både vinsmaking, en gammel klosterkirke og avslutningsvis en lunch i Montalcino. Vi valgte en ”light” lunch, hvilket anbefales. Det var store mengder mat i forhold til hva vi normalt tenker på etter norske forhold. Ikke minst når vi skulle ha full middag om kvelden.

Selve bryluppsseremonien hadde vi i paviljongen på gården. Vakkert pyntet av av deres lokale representant, som for øvrig er et at de mest serviceinnstilte og sjarmerende mennesker jeg har truffet noensinne.

Deretter apperitif, med en meget god prosecco og ikke minst et utvalg av delikat anrettede spesialiteter.

Til selve bryluppsmiddagen hadde vi valgt å leie telt.

Igjen, vakkert pyntet med det som var i sesong, druer og granatepler.

Vi var nesten 60. Det var helt greit å sitte på terrassen fredagskvelden, men det var deilig å få sitte litt mer luftig til en lengre middag. Akustikken blir litt voldsom på terrassen, mye murvegger og lydbildet blir litt vel intenst når det blir god stemning og en er så mange.

Med masse fakler i hagen ble det en meget stemningsfull kveld (dette bildet er tatt litt sent, mange har brent ut).

I tillegg frigjorde dette terrassen for dans/åpen bar. Dermed hadde vi både et sted å sitte for dem som ønsket å fortsette samtaler/diskusjoner og et sted for ”partygjengen”.

Jeg var i utgangspunktet litt skeptisk til italiensk DJ, musikksmak kan variere veldig fra land til land. Valgte å høre på Jeanettes anbefaling – og det var jeg glad for - han var strålende og perfekt til vårt behov. Mye kjente og kjære klassikere fra 60/70/80-tallet, noe som passet både de yngre og de eldre.

Oppsummering fra min side: Brudepikene, i samarbeid med stedlig representant, gjorde en fantastisk jobb og får de varmeste anbefalinger! Takk, takk og takk!

 

Erlend Torjussen

Se flere referanser