Linda & Juan

Bryllup i Split 30. august 2012

75153_10152100081455652_554875763_n.jpg

Nå er jeg en jente som har ønsket å gifte meg med min kjæreste i mer en 12 år. Vi forlovet oss 8 august 2001!! 

Så gleden var enorm da han endelig fikk ut fingeren og fridde❤❤❤

Min mann er fra Spania så egentlig så burde vi vel ha giftet oss der. Men det var slik at uansett hvordan vi gjorde det, ville noen føle seg litt mindre "representert" 

Hvis vi giftet oss i Norge var det svært få fra hans familie som kunne komme å feire hos oss, og omvendt. Så det ville ha blitt meget skeivt fordelt på antall familiemedlemmer. Og egentlig så ønsket ingen av oss og ha et vanlig bryllup. Etter mye tenking slo det oss. Vi dropper all familie og inviterer kun venner!!!

Det viste seg å bli en suksess. 

Vi var innom flere land, men bestemte oss til slutt for Split, Kroatia.

Det vi fort så var at det kunne bli litt vanskelig å få ting akkurat slik som vi ville, når avstanden var så stor, og det var mye planlegging som skulle til. Vi bestemte oss for å bruke en bryllupsarrangør, valget ble Brudepikene!! Fantastisk!! De hjalp til med alt vi ønsket og trengte. Helt supert.

Siden vi skulle gifte oss i et meget varmt land ( på bryllupsdagen var det over 45'C i sola) kunne ikke min kjole være tung og voldsom. Jeg fant favoritten på nett, men lette lenge for å finne hvor den kunne kjøpes. Utrolig billig kjole viste det seg, og jeg kunne kjøpe den på brudonline.com. Det ville jeg ikke gjort igjen, ikke noe firma å anbefale.... Litt trist da det ødela litt av gleden. Men kjolen fikk jeg endelig, en meget flink lokal syerske tok tak i saken og ordnet alt sammen. Kjolen ble akkurat slik jeg ville.

Juan sitt antrekk er kjøpt på en fantastisk serviceminded butikk som ligger i Arendal, 

Master Klær As. Forhandler av merket Riccovero.

Da vi egentlig skulle gifte oss på en strand ville vi ikke ha noen sko men gå barfot. Men det ble litt endringer i planene underveis, så jeg fant mine sandaler med hel på Bianco. Men skoene til Juan fant vi ikke før en en dag gikk innom Økonomisko. Og tenk der sto skoene som vi ville ha. Det var så flaks.

Det var min venninne Trine-Lise Wessel Holst som laget brudebuketten og alle andre dekorasjoner. Håret tok Ranja Bævre Lerpold, en annen god venninne seg a

Vi inviterte alle våre venner med på en tur med Apollo. Apollo gjorde alt for oss og hjalp og styre med mange ting.

Valget ble The Residence. Et ganske rimelig hotell med høy standar, som har dobbelt rom og store leiligheter.. Og rett ved siden av lå Hotel Le Meridien Lav. Det er et 5 stjerners hotell med utsøkt stil, smak og service.

Det var på det hotellet på, President suiten som vi hadde vårt bryllup. Det var ute på en stor terrasse som vielse og fest holdt sted, med en utsøkt utsikt. Og helt for oss selv. Perfekt.

Det er vanskelig å dra frem et minne fra dagen. Vi var 30 fantastiske mennesker som hadde en uke sammen i Split. Det ble laget fantastiske minner hver dag. Vi kom ned på en lørdag og giftet oss ikke før på torsdag. Så her ble det et laaaangt og nydelig bryllup på en måte. Vi sitter igjen med en følelse av vi giftet oss syv dager til ende❤❤❤

At vi kjente fotografen også fra før var jo også helt supert. Jeg kom over Karina Jensen sin blogg og så straks at det var henne jeg ville ha. Jeg tok kontakt og vi var igang, nå har vi hatt så mange dager og shoot med Karina. Hun ble også med nesten hele uka! Hun er helt rå, og vi sitter igjen med alle minnene våre med gullkant på.....

Henne anbefaler jeg på det sterkeste. Det at hun er så fleksibel og drar dit du vil at hun skal dra er jo helt utrolig!!!!!

Vårt tips til andre som skal gifte seg i utlandet er flere:

-Betal de pengene det koster for et brudearrangør firma. Priceless.

-Finn ut av hvordan dere vil ha det, i vårt tilfelle ble det bare invitert venner, gode venner.

-Siden vi selvfølgelig ville ha med våre to døtre,betalte vi vår faste barnevakt og tok med henne. Hun var superfornøyd, hun tok med seg sin kjæreste. Det var utrolig deilig å ha med ei jente som vi kunne stole på, vi kjenner henne godt alle sammen. Hun var med som et familiemedlem. Selv om hun var 19 år syntes hun ikke det var kjedelig å være sammen med oss, tvert imot. Og utrolig deilig for oss å kunne gå ut et par kvelder alene med våre venner. Eller på dagene når det var forskjellige møter og forberedelser som skulle gjøres med hotellet og papirer som skulle ordnes.

- En god fotograf!!!!!!!!! 

 

Og til slutt... Når alle gjestene dro hjem, hadde vi en uke til! Bare oss fire, balsam for sjelen

 

Dette var litt fra meg og hvordan vi følte det var å gifte seg.

 

Hilsen Linda og Juan, Risør

Se flere referanser