BRYLLUP I SJØMANNSKIRKE


En sjømannskirke er som regel et fast holdepunkt for nordmenn bosatt i utlandet. Her kan man prate norsk, få norske aviser, få hjelp dersom noe er hendt etc. Det er også fullt mulig å gifte seg i mange av sjømannskirkene, men ikke alle. 

En sjømannskirke er ofte innlemmet i et vanlig hus eller bygning, og ser ikke alltid ut som en tradisjonell kirke. Dersom man har sett for seg en storslått feiring i en flott kirke, bør man undersøke hvordan omgivelsene ser ut først. Ved flere sjømannskirker gjelder lokale bestemmelser av praktisk og formell art, og det er viktig at man undersøker dette på forhånd. Kostnaden på vielsen er forskjellig etter hvor vielsen finner sted, så dette må undersøkes i hvert tilfelle. Det forutsettes at paret har en samtale med presten før vielsen skal finne sted. 

I de aller fleste sjømannskirker tillater de kun vielse inne i kirkebygget.

Det er ikke vanlig å pynte kirken på forhånd, men dette kan undersøkes i hvert enkelt tilfelle hvis det er ønskelig. Man kan også bestille musikk under vielsen, f.eks. organist, fiolinist, solist etc. 

Det er opp til brudeparet om andre som befinner seg i kirken skal få være til stede under vielsen, bortsett fra vitnene. Vielsen tar vanligvis ca. 30 minutter, og mange sjømannskirker inviterer til kirkekaffe med vafler etter vielsen. Hvis man har giftet seg hjemme først, kan man også ha en velsignelse i sjømannskirken. 

Brudepikene hjelper dere gjerne med bryllup i en av de norske sjømannskirkene, og dere må gjerne sende oss en forespørsel. 

sjomannskirken Calahonda.jpg

 

Kontaktskjema

Se flere referanser