Reiseopplevelser fra Costa del Sol

05 juni 2012

Reisen startet i hovedstaden på solkysten– nemlig store, lille Malaga med sine 600.000 innbyggere. Malaga ligger kun 20 minutter fra flyplassen, og er en av de viktigste havnebyene i Spania.  Hele 60 % av byen er bilfri, og gjør Malaga til noe så sjeldent som en barnevennlig storby. Malagas store sønn Picasso ble født her, og Picassomuseet bør besøkes når man er i denne byen. Antonio Banderas er en av nåtidens mest kjente ambassadører for fødebyen sin, og bidrar stadig til å gjøre byen bedre kjent.  På lik linje med Barcelona, så kan man reise til Malaga for å kombinere strandliv med storbyliv.

malaga_2_picassomalaga_1

Kun 1 ½ time fra Malaga ligger den vakre hvite fjellbyen Ronda. Den kjente forfatteren Ernest Hemingway uttalte etter besøk i byen at Ronda måtte være det perfekte stedet å reise på bryllupsreise!  Her befinner vi oss739 moh., og byen preges av sitt spektakulære landskap hvor husene troner på skrenten av bratte klipper. Byen var i tidligere tider nesten uinntagelig for fiendtlige styrker, og fra 1000-tallet fantes det kun en bro som knyttet Ronda sammen med omverdenen.  Ved denne inngansporten til byen ble det bygget et arabisk bad og en moskè, hvor tilreisende kunne rense både sjel og legeme. Det arabiske badet er godt bevart, og kan besøkes den dag i dag.

ronda_3_arabisk_badronda_1_kjent_bro

I løpet av de neste 800 årene ble det bygget to nye broer, og den mest spektakulære er 98 meter høy. Som en kuriositet bodde arkitekten som tegnet broen inne i selve broen. ”Huset hans” ble senere fangehull for kjente og berømte fanger, og i dag er det et museum der. Spanias eldste tyrefekterarena som rommer hele 4500 mennesker, befinner seg også i Ronda. Arenaen er kun i bruk en helg i september hvert år, og resten av året fungerer den som museum.  Vi spiste en deilig lunsj i Ronda, med panoramautsikt over gamlebyen, broen og landskapet rundt.

ronda_8_tyrefekter

Mijas er en annen vakker fjellandsby, som er verdt et besøk. Byen er en av Andalucias kjente hvite byer, og det er storslagen utsikt over store deler av Costa del Sol fra denne byen. Her finner man en firkantet tyrefekterarena, noe som er en turistattraksjon i seg selv. Vi hadde en fantastisk vinopplevelse i denne byen, med vinsmaking av viner fra provinsen og velsmakende mat ved siden av.

mijas_1

Visste du at Costa del Sol like gjerne kunne vært kalt Costa del Golf?  Grunnen til dette er de 60 golfbanene man finner i området. Her finner man både Spanias eldste golfbane, og Spanias største golfbane.  Vi besøkte begge to.

Solkysten er kjent for sine 335 soldager i året, og passer perfekt for solhungrige nordmenn som ønsker å gifte seg her. Vielsen foregår i et vakkert gammelt kloster i Calahonda, som nå benyttes av sjømannskirken.  Vi hjelper dere med bestilling av selve vielsen, og skreddersyr hele bryllupshelgen for dere og deres gjester. Calahonda ligger sentralt langs kysten, og kan enkelt nås enten dere velger å bo i kystbyer som Malaga, Torremolinos eller Fuengirola, eller mer eksklusive turiststeder som Marbella eller Puerto Banus, eller kanskje fjellbyene Ronda eller Mijas!   

sjmannskirken_calahondakirken_i_calahonda

 

Vi har besøkt mange hoteller i området, og kan  hjelpe dere å finne bosted som passer for dere.  Les mer om bryllup i Costa del Sol her

Se flere referanser