Visningstur til Oset Høyfjellshotell

17 april 2012

Vi var så heldige at vi ble invitert på en visningstur til Oset Høyfjellshotell, og Jeanette og Anki reiste dit en helg i april! Ingen av oss hadde vært der før, og hele oppholdet ble en positiv opplevelse for oss begge

Vi fikk en varm velkomst, da vi slitne ankom hotellet på kvelden. Den åpne peisen i  bistrobaren skaper en lun og god atmosfære der den brenner sommer som vinter.

På fredagskvelden fikk vi servert stor buffet med masse god mat, og på lørdag fikk vi en deilig 3-retters meny.  For de som reiser med barn, så hadde de egen pølse- og pannekakebuffet, og en egen isdisk for de små. Vi fikk en egen ro da vi satte oss ned i spisesalen, som har praktfull utsikt over landskapet.

Oset Høyfjellshotell har også et stort dansegulv, for de som ønsker å svinge seg litt. Levende musikk etter kl 2100, og en bar med alle rettigheter.

Hotellet kan ta inntil 150 gjester, og mange av rommene er nyoppusset. De har en stor gildehall i kjelleren, omgitt av en enorm privat samling av bondeantikviteter.  Hotellet har også en privat, liten kirke på området, med plass til ca. 30 personer. Kirken er bygget i 1979, og var laget som en liten kopi av de gamle stavkirkene.  Hvis dere ønsker å gifte dere på fjellet, kan dette være et godt alternativ. Det er også mulig å ha utendørs vielser, hvis været tillater det.

I tillegg til dette, finnes det også en stor lavo nede ved sjøen, hvor man kan ha arrangementer for store grupper.  For mindre grupper (inntil 15 personer), kan man også spise middag i en gammel hallingstue fra 1700-tallet. I denne lille stuen bodde det opprinnelig 18 personer, og husets historie sitter i veggene.

Hotellet har noe å by på, sommer som vinter. Det er bare ca. 700 meter til slalåmbakken, og for de som vil gå langrenn, er det bare å spenne på seg skiene rett utenfor døren. Hotellets svømmebasseng er også populært for store og små! Om sommeren er det kort vei ned til vannet hvor man kan bade, og rett utenfor hotellets dør finnes barnas bondegård, med høner, geiter og andre dyr.

Vi takker for oss, og et deilig opphold på Oset Høyfjellshotell! Vi nøler ikke med å anbefale Oset Høyfjellshotell  videre til dere som leser dette!

Se flere referanser