Hvilken stil har dere?

24 april 2012

5 ULIKE BRYLLUP

Et bryllup er som regel den største festen man arrangerer i løpet av livet. Mange detaljer skal på plass, og mange avgjørelser tas. Hvordan skal man velge lokale? Dekorering? Musikk? Trykksaker? Mat? Antrekk? Ofte blir det lettere å gjøre riktig valg hvis man velger et tema eller en rød tråd for bryllupet. Vi har samlet 5 ulike populære bryllupstrender og håper det inspirerer dere! 

Husk as vi kan leies inn kun til dekoreringsoppdrag også! Ta kontakt med oss for flere spennende forslag.


Moderne/klassisk


Dette er fortsatt den mest vanlige stilen for bryllup i Norge. Hovedfargen er hvitt, ofte i blanding med én annen farge, og sølv eller gull. Her er det stramme linjer på alt fra invitasjon til blomsterbukett og dekorasjon. Antrekket er tradisjonelt med en klassisk brudekjole og mørk dress/smoking, og middagen som oftest en 3 til 5 retters festmiddag som serveres ved bordet.  Fargekombinasjoner som ofte går igjen er hvitt-rødt-gull eller hvitt-svart-sølv. En minimalistisk stil, med enkle detaljer.

Stikkord er klassisk, elegant og tradisjonelt.

btmoderne

Bildekilder: 1 / 2 / 3 / 4

Blomster: cala, roser, orkideer
Farger: Hvitt, med én farge til og ofte gull eller sølv
Musikk: "When I fall in love" - Nat King Cole (hør på Spotify)

Få mer inspirasjon til denne stilen i vårt bildegalleri på Pinterest

Romantisk

Den romantiske stilen er en mykere variant av den moderne. Her er det runde former, duse farger og blonder. Tenk "shabby chic" stil, med pasteller. Brudebuketten har ofte en "løs" form, med store blomster. Bruden har håret utslått eller løst oppsatt, gjerne med blomster og/eller fjær i. Brudekjolen har vintage-preg eller er kanskje kort, brudgommen har ofte lys dress. Levende lys, lykter og lanterner blir ofte brukt. Stilen er løs og ledig og middagen er like gjerne buffet som servert ved bordet. 

Stikkord er feminint og nostalgisk.

btromantisk
Bildekilder: 1 / 2 / 3 / 4

Farger: hvitt, pasteller, pudderfarger
Blomster: peoner, ranukler
Musikk: "Your Song" - Ellie Goulding (hør på Spotify

Få mer inspirasjon til denne stilen i vårt bildegalleri på Pinterest

Bohem

Bohemstilen er uformell, utradisjonell og litt "rufsete". Her er det fargerikt, gjerne med innslag både fra østen og vintage. Bruden har alt fra vintage brudekjoler, til utradisjonelle kjoler i andre farger enn hvitt. Håret er løst, ofte med enkle blomster eller blomsterkrans. Det blandes ulike farger, mønster og tekstiler. Fargene er ofte dype krydderfarger og jordfarger. Middagen er ofte buffet eller grill. Dekorasjonen er kreativ og personlig, og det ting som bøker, bilder og lanterner. Maksimalistisk, med mange lys, blomster og dekor.

Stikkord er uformelt, kreativt og vintage.

btbohem

Bildekilder: 1 / 2 / 3 / 4

Farger: rosa, lilla, brunt, grønt 
Blomster: markblomster, ranukler,
Musikk: "Lovesong" - The Cure (hør på Spotify)

Få mer inspirasjon til denne stilen i vårt bildegalleri på Pinterest


Rustikk

Den rustikke stilen er landlig med mye bruk av natur og skog i dekoreringen. Denne stilen passer perfekt for et gårdsbryllup, låvebryllup eller høstbryllup. Jordfarger som brunt, oransje, og rust/rødtoner brukes hyppig. Trollhassel, gresskar, urter og kongler er perfekt som dekor. Menyen består ofte av lokale råvarer etter sesong, og rettene er tradisjonelle. Det kan være alt fra et helgrillet dyr til en mer klassisk bryllupsmiddag.

Stikkord er tradisjon og natur.

btrustikk
Bildekilder: 1 / 2 / 3 / 4

Farger: jord/høstfarger
Blomster: markblomster, lavendel, solsikker
Musikk: "Den finaste eg veit" - Hellbillies (hør på Spotify)

Få mer inspirasjon til denne stilen i vårt bildegalleri på Pinterest


Fargerikt

Dette er den mest utradisjonelle av stilene. Her er det sterke, klare farger, humor og lekne detaljer. Noen bryllup har en eller få sterke farger som går igjen i all dekor, andre pøser på med hele regnbuen. Fargene går igjen i alt fra trykksaker til dekor, blomster, drinker, kaker osv. Bruden kan gjerne ha en klassisk brudekjole, og brudgommen en vanlig dress - men de har gjerne tilbehør i spreke farger. Perfekt for et sommerbryllup der man kan benytte seg av det store utvalget av blomster. 

Stikkord er humor, farger og kreativt. 


btfargerik

Bildekilder: 1 / 2 / 3 / 4

Farger: sterke, klare farger
Blomster: ingen spesielle, men gjerne utradisjonelle blomster eller former.
Musikk: "God only knows" - Beach Boys (hør på Spotify)

Få mer inspirasjon til denne stilen i vårt bildegalleri på Pinterest

Se flere referanser