Studietur til Kroatia

30 april 2012

SPLIT 
Reisen startet i Split, som er den nest største byen i Kroatia. Byen er rik på historie, og ble grunnlagt allerede år 298 e. kr. av den romerske keiseren Gaius Aurelius Valerius Diocletianus. Han bygde et enormt palass, som i dag er kjent som gamlebyen i Split. De gamle murene rundt gamlebyen står den dag i dag, og byen syder av liv. Kontrastene er store, da moderne butikker, klesvask og parabolantenner stikker ut fra de gamle fasadene, men dette er bare med på å gjøre gamlebyen sjarmerende og interessant. 

Bryllup_i_Split

BRAC 
Reisen gikk videre til øya Brac, som ligger like utenfor Split. Her besøkte vi Bol, som er en koselig, liten havneby. Rett i utkanten av Bol, finner man Zlatni Rat, som er en av de flotteste sandstrendene i Dalmatia. Øya er også kjent for sin hvite steinsort, som bla. ble brukt til å bygge palasset til keiser Diocletianus i Split. 

stranden_zlatni_rat_bol_brac


HVAR 
Ferden gikk deretter videre til den vakre perlen Hvar, som raskt ble en av våre personlige favoritter. Øya har en strategisk beliggenhet i Adriaterhavet, og var i tidligere tider et viktig handelsknutepunkt mellom bl.a. Kroatia og Italia. Øya er kjent for sitt milde klima, og er et yndet feriested for turister og jetsettere fra hele verden. Det er enkelt å ta seg ut hit, da det går daglige avganger med katamaran fra Split. Overfarten tar bare en times tid. 

hvar_utsikt_fra_festningen

MAKARSKA 
Vi hadde en liten stopp i Makarska, som ligger på fastlandet, ca. 6 mil sørvest for Split. Dette kan være et godt alternativ til de som ønsker et bryllup på fastlandet, og ikke for lang reisevei fra Split. 

Bryllup_i_Kroatia

BRYLLUP I KROATIA 
Brudepikene tilbyr bryllup i Kroatia, og kan legge dette opp etter deres ønsker. Vielsen er borgerlig, og dere kan gifte dere utendørs - for eksempel om bord på et skip, på en strand, på en liten øy etc. På Hvar kan vi også tilby bryllup og fest i den gamle festningen som troner over byen. 

Ønsker dere å ta med familie og venner på et privat cruise mellom noen av øyene, så kan vi hjelpe dere med bestilling av dette. Da bor dere ombord i båten under hele reisen, og tar små etapper hver dag. Det finnes båter i forskjellige størrelser, og med forskjellig standard. Da kan vielsen enten foregå ombord, eller på en av øyene.

Alle strender i Kroatia er offentlige, så i høysesongen kan det være vanskelig å få tillatelse til strandbryllup på de mest populære stedene. 

Sesong for bryllup på øyene er mai-september, og i Split kan man gifte seg hele året. I høysesongen finner man gode flyforbindelser til Split, som er nærmeste flyplass til alle destinasjonene nevnt over. Man kan finne gode tilbud hos charterselskapene, og for de som kun har bestilt flybillett, så kan vi hjelpe til å finne hotell.

Les mer om bryllup i Kroatia her

Se flere referanser