Hva kan jeg ha på meg?

05 november 2015

Hva er rett og hva er galt? 

Like viktig som å vite hva du skal ha på deg i bryllup, er å vite hva du ikke skal ha på i bryllup!  

Fortvil ikke - det finnes visse kjøreregler som er greie å følge! Brudeparet har brukt god tid på å velge ut sitt antrekk (i hvert fall bruden), og da er det også greit at gjestene tenker over hva de skal ha på seg.

Men husk... Ingen regler uten unntak! Alle "reglene" som står nevnt under, gjelder jo ikke for alle bryllup! Er du usikker, så sjekk alltid med brudeparet! shutterstock_182941064.jpg

VÅRE TIPS og RÅD

1. Ikke kle deg i hvitt.

Ikke kle deg i hvitt, hvis dette ikke er noe brudeparet spesifikt har skrevet i invitasjonen (som her). Reglene sier at i et bryllup er det kun bruden som skal bære hvitt. 

shutterstock_223468447.jpg

2. Ikke kle deg i rødt heller!

Rød kjole betyr faktisk at du har hatt sex med brudgommen, og det er jo ikke noe du vil signalisere.

Tradisjonelt skal ikke kjolen være svart heller, men dette er mer akseptert i dag. 

shutterstock_220297552.jpg

4. Les invitasjonen!

Hvis brudeparet har spesifisert en dresskode i invitasjonen, så rett dere etter det. Er du usikker på hva dresskoden betyr, så spør brudeparet eller venner - eller bruk google. Spør heller en gang for mye, enn å møte opp i upassende antrekk. 

dresskode small.jpgrosa sko.jpg  

5. Velg sko etter anledningen.

Skal bryllupet være på en strand eller ute i skogen, så ta heller med skift til festen etterpå! Husk også at dagen kan bli lang, så bruk sko som er komfortable til festen er slutt. Følg også med på været - åpne sandaler i regnvær er ikke å anbefale. 

shutterstock_117996736.jpg

6. Unngå noe som er for kort, for trangt, og  for utringet!

Det passer seg rett og slett i et bryllup, så alt med måte. Man skal rett og slett ikke vise for mye hud i bryllupet. Er du usikker, så velg den trygge varianten! Hvis du ikke ville valgt antrekket for å gå i kirken, så bør du heller ikke velge det i et bryllup.  

just right.jpg

7. Ta hensyn til landets skikker.

Skal vielsen være i utlandet, så ta også hensyn til dette landets skikker og regler mht. mye hud som kan vises. I enkelte tilfeller må man kanskje dekke skuldre, hode og legger.

brud med blonder.jpg

8. Hverdagsantrekk hører til på hverdager. 

Annet som ikke passer seg i bryllup er shorts, jeans (unntaket er westernbryllup), for små og krøllete klær. Puss selskapsskoene! Kanskje unødvendig å nevne, men hvite tennissokker og hullete klær kan også bli hjemme på denne dagen. 

 

Lykke til! 

Se flere referanser