Vi følger Hege fram til bryllupet (4)

14 juni 2012

DEL 4

Nedtellingen mot bryllupet i september går raskt, og siden sist har vi fått på plass flere detaljer! Vi har bestilt fotograf, overnatting i Roma og romantisk restaurant for bryllupskvelden. Vi har også bestilt vår faste frisør som kommer på hotellet og som tar seg av både hår og make-up, og hun hjelper også til med påkledning av brudekjolen.

Selv om Hege skal gifte seg i Roma, så har hun valgt å ha en prøvetime hos sin faste frisør her hjemme. Hvis man har tid til det, så anbefaler vi alle å ta en prøvetime hos den aktuelle frisøren før bryllupet. For de som ikke rekker det, så er det absolutt et godt alternativ å ha en prøvetime hos sin faste frisør. Frisøren kjenner håret til bruden godt, og det er fint at hun kommer med sine anbefalinger. Vi ble naturligvis med Hege på dette, og resultatet kan dere se under. Frisøren improviserte med rosa "tyllblomster" i håret, av mangel på ordentlige blomster. Det er vel tvilsomt om bruden skal ha det på bryllupsdagen..  Og blir frisyren med eller uten slør? 

Vår frisør i Roma har fått tilsendt bilder, og vil raskt og enkelt kunne sette opp håret til Hege på bryllupsdagen. Vi anbefaler Hege (og alle andre bruder) til å ta på seg en bluse, eller noe annet som er enkelt å ta av seg når frisøren er ferdig med henne. På den måten slipper hun å ødelegge frisyren når hun skal skifte til brudekjole.

Her hjemme har ofte frisørsalongene egne "bruderom" hvor bruden får satt opp håret, og blir sminket på bryllupsdagen. Dette er en egen avslappende sone, hvor bruden kan roe nervene og få pyntet seg i ro og fred. Forloveren er ofte med, og kan få ordnet håret samtidig. Det er ikke uvanlig å betale fra kr 1.000 per time for frisør på bryllupsdagen. Hvis frisøren skal komme til hotellet (som er ganske vanlig i utlandet), så vil frisøren beregne en pris ut fra reise/tid som forventes brukt, og prisene varierer fra sted til sted.

Hårfarging og større endringer av frisyren bør gjøres i god tid før bryllupsdagen. Dette for at fargen og frisyren skal sette seg, og for at man er sikker på at man får det ønskede resultatet bryllupsdagen.

Dagen med Hege ble avsluttet med prøving og tilpassing av brudekjolen! En ting er sikkert; Hege blir en vakker brud! Følg med videre fram til september!

Se flere referanser