Vi følger Hege fram til bryllupet (3)

30 mai 2012

DEL 3

Hege skal gifte seg i Roma i september, og kjolen og gifteringer på plass. Antrekket til kjæresten er også bestilt, og flere og flere detaljer har kommet på plass i det siste. Hun og kjæresten rakk også å få ferdig papirarbeidet til bryllupet før streiken satte inn, og er lettet for at dette ikke blir et stressmoment. Vi har vært med Hege rundt i blomsterbutikker, for å se på hva som tilbys, og hva som vil passe til drømmekjolen...

Når man skal velge blomster, så er det et par ting man bør tenke på. Det ene er om det er sesong for de blomstene man ønsker. Noen ønsker seg f.eks. peoner i brudebuketten, og det er en typisk vårblomst, som man kun kan få i mai/juni her i Norge. Sydover i Europa, kan man få disse blomstene enda tidligere. Ønsker man tulipaner, så får man dette kun i vintersesongen november-april. Roser kan man få tak i hele året. Skal du være vinterbrud, så bør blomstene være av det hardføre slaget, men husk at ingen blomster er skapt for å tåle kulden. Skal du gifte deg på en eksotisk sydhavsøy, så kan også utvalget være begrenset til hva som overlever i det klimaet. Vår råd er; hør på ekspertenes anbefalinger!

Skal blomstene importeres fra utlandet, så krever dette litt ekstra tid - også når man skal gifte seg i utlandet. Typiske eksempler på importblomster i Europa, er orkideer og kalaer. Det er altså ikke slik at man bare kan gå innom blomsterbutikken på hjørnet rett før bryllupet, og få de blomstene man selv ønsker. Da må man som regel ta av det utvalget de har i butikken der og da. Er buketten man ønsker tidkrevente å få laget, så må butikken ha bestilling på dette på forhånd. Når dette er sagt, så vil nok de fleste blomsterbutikker strekke seg langt for at dere får drømmebuketten. 

Det er vanlig å ha knapphullsblomst til brudgommen, og til hans forlover. Noen velger også å gi knapphullsblomster til fedrene. Har man brudesvenner og brudepiker, så er det vanlig at de også får blomster, f.eks. en kurv de bærer mellom seg. I noen tilfeller har også den kvinnelige forloveren en liten bukett, eller kanskje et blomsterarmbånd. Det er også vanlig å bestille blomster som pynter  vielsesstedet og selskapslokalet, samtidig med bestilling av brudebukett. På den måten er man sikker på at man får et helhetlig resultat, og at alle blomstene matcher l brudebuketten. 

Siden Hege skal gifte seg i Roma, så kommer vi til å bestille blomstene for henne på stedet. Dette for å få ferskest mulig blomster, og slik at hun skal slippe å måtte ta med dette på flyet fra Norge. Det blir mer enn nok å tenke på når man skal ha med seg brudekjole og dress, og all annen bagasje. Brudepikene har sin faste, profesjonelle blomsterdekoratør i Roma, så dette skal nok bli bra!  

Hege vurderer om hun ønsker en liten bukett, eller om hun ønsker en bukett som henger! Hun har vist fram bilder av kjolen hun har kjøpt, og har fått anbefalinger fra flere blomsterdekoratører. 

Når det gjelder priser på brudebuketter, så er det veldig vanlig at dette ligger mellom kr 1.500-2.500. Er det en bukett det tar lang tid å binde, så kan den koste enda mer. Knapphullsblomster koster vanligvis fra kr 150 per stk. 

Siden det bare er Hege og kjæresten som skal reise, så trenger de kun å bestile en brudebukett og en knapphullsblomst. Vi sørger for at dette leveres på hotellet før avreise til ambassaden, sånn at de ikke må bruke unødvendig tid på å hente dette selv.

Flere detaljer gjenstår før bryllupet er ferdig organisert, og vi kommer til å følge Hege videre på sin ferd mot bryllupet i Roma. Følg oss derfor gjerne på bloggen, og det er bare å komme med kommentarer underveis!

Se flere referanser