Vi følger Hege fram til bryllupet (2)

25 mai 2012

DEL 2

 

Hege og kjæresten skal gifte seg i september, og vi følger henne fram til bryllupet. Denne uken har vi vært og tittet på gifteringer, og hun har også fått sendt av gårde prøvingsattesten til ambassaden i Roma.

Gifteringen skal man bære hele livet, og det blir på en måte en del av identiteten din. Vi besøkte forskjellige gullsmeder, og så på det brede utvalget de hadde av ringer. Hege ønsker en ring i hvitt gull, som matcher smykker hun allerede har fra før. Pris på ringer varierer veldig, og her er det nok lurt at man blir enige om hvor mye man skal bruke på forhånd.

Vi så på alt fra vanlige standardløsninger, hvor man kan kjøpe et sett med like ringer til både han og henne (pris fra ca. kr 7.000). Det er også mulig å oppgradere settene med en diamant eller to. Vi så også på litt mer eksklusive løsninger hvor man kjøper en lekker diamantring til bruden (vi så på ringer fra ca. kr 12.000 og oppover), og en enklere giftering til mannen (fra ca. kr 3.500).  Vi så også på supre løsninger hvor man kan designe sin egen ring på nettet .

Det er vanligvis ca. 2 ukers leveringstid på gifteringer, og om sommeren kan det ta litt lenger tid pga. ferieavvikling. Vil du ha gravering på innsiden av ringen, så er det også viktig at ringen du velger har plass til dette. Hvis man vil kjøpe en eksklusiv diamantring som ikke hører til et sett, så kjøper man som regel den som står utstilt i butikken. Dette er altså vanligvis ikke bestillingsvare.

Hege falt for 3 forskjellige ringer, og må nå hjem og snakke med kjæresten sin. Vi får vente helt til september med å se hva valget falt på.

Det er jo heller ingenting i veien for å kjøpe et enkelt sett med gifteringer, og så ønske seg en flott ring i morgengave! Diamanter slår aldri feil…

Vi avsluttet dagen med å poste dokumenter til Italia, og en liten lunsj!

Følg med i neste uke! Da følger vi Hege rundt for å se på blomster!

Se flere referanser