Monica og Arvid

Bryllup i Antalya 12. oktober 2011

Da er vi tilbake til hverdagen og sitter igjen med ett fantastisk minne fra bryllupsdagen i Antalya.

2 dager før bryllupet ble vi hentet av den tyrkiske bryllupsagenten, som kjørte oss rundt for å ordne det formelle. Papirer fra Norge som var oversatt til tyrkisk, måtte godkjennes hos den tyrkiske myndighet, og så måtte vi innom lokal sykehus å få helseattest. Hun som hadde hovedansvaret, snakket ikke engelsk, men hadde alltid med en tolk. Alt gikk raskt og knirkefritt.

Siden det hadde regnet veldig mye og blåst en del siste dagene, ble det vanskelig å ha bryllupet på stranden. Så de kjørte oss rundt på visning forskjellige steder denne dagen, slik at vi kunne velge selv, hvor vi følte for å ha seremonien og bryllupsmiddagen.

Følte vi var i veldig trygge hender og at de virkelig ville gjøre dagen spesiell. De brukte veldig mye tid på oss.

Vi endte opp med å ha vielsen, etterfulgt av deilig tyrkisk middag, inne på slottet i den gamle byen, som kalles Kaleici, på tyrkisk. For å få litt flotte bilder med solnedgang, valgte vi en sein vielse.

På bryllupsdagen 12. oktober, ble vi hentet på hotellet kl 14, for så å få pyntet håret og bli sminket. Dette fordi hotellet vårt ikke var villige til å slippe inn de tyrkiske bryllupsagentene, som skulle stille med frisør på hotellrommet vårt. Stiller ett stort spørsmålstegn til en slik holdning, men men, agenten i Antalya, hadde selv en flott brudesalong hvor frisør og makeupartist kom og pyntet oss. Var i grunnen koseligere der og flere folk disponible til å hjelpe med bekledning og pynt. Frisøren var veldig flink, og selvom han ikke snakket engelsk, ble jeg godt fornøyd med frisyren. Makupartisten kunne også jobben sin, men synes det ble litt i meste laget av sminke. Kanskje har det noe med at jeg ikke er vandt til å bruke sminke til vanlig. 

Jeg hadde ikke tenkt å ha slør, siden jeg hadde en kort kjole som ikke var så typisk brudekjole, men de leitet fram ett slør som passet kjolen perfekt. Det endte med å låne slør og glad for det. Ikke tok de ekstra betalt heller.

Hele tiden sjekket de værvarslene, så seremonien ble utsatt fra kl 17 til 1830. Det for å få tatt noen flotte bilder, før regnet kom. Regnet kom aldri og vi rakk solnedgangen også. Fikk noen flotte bilder nede ved marinaen. Bare synd fotografen ikke snakket engelsk. Vi hadde tolk, men det går mye tid når fotograf og tolk skal prate seg i mellom og videreformidle, så føler vi kunne fått enda flere fine bilder, hvis fotografen selv kunne stilt oss opp og forklart tydeligere. Men alt i alt er vi fornøyd. Noen flotte bilder har vi fått og raskt levert på cd samme kvelden.

Vielsen ble holdt av tyrkisk myndighet. Det spesielle med tyrkisk bryllup, er de 2 hvite duene som brudeparet skal holde og slippe ut i det fri. Vi hadde også en gitarist som fulgte oss hele kvelden og spilte romantisk musikk. Det var absolutt ikke forstyrrende. Stille og fint i bakgrunnen. Vi fikk 3 retters middag og plass for oss selv med flott utsikt. De laget egen rett til min datter, som er veldig kresen på mat.

Den utfordringen tok de på strak arm, der og da. Hun fikk selv velge hva hun ville ha og de ordnet det. Fantastisk service. Vi var så mett, at vi knapt orket bryllupskake, men selvsagt måtte vi ha med det også. Kutte bryllupskake er jo tradisjon. Det ble markert med  fyrverkeri og små luftballonger ble sendt opp i kveldskumringen. Ganske så romantisk.

Mange turister strømmet ut for å ta del i begivenheten. Selv om vi feiret alene, følte vi mange tok del i dagen vår. Kan absolutt anbefale bryllup i Tyrkia.

Man er aldri garantert at ting går knirkefritt, men vi kan takke dyktige folk hos Brudepikene og agentene i Antalya, for at det gikk seg til uten stress og problemer.

Vi ble mer tilfreds med dagen enn forventet. For oss var det bare bra at det hadde vært dårlig vær.  Hele settingen inne på slottet passet oss bedre enn på stranden. Var nok en mening med det.

I ettertid, ser vi at vi skulle heller ha bestilt hotell gjennom Brudepikene. Sikker på vi hadde vi fått mye bedre hotellservice.

Kan absolutt anbefale Brudepikene om en ønsker å gifte seg i utlandet.

 

Med vennlig hilsen

Monica og Arvid, Dale i Sunnfjord

Se flere referanser