Vivian og Stian

Bryllup i Alicante 28. juni 2008

Hei Jeanette.

Det å gjennomføre bryllupet som del av en ferie var nok det beste valget vi kunne gjort. Tilbakemeldingene fra slekt og venner som ble med oss til spania, var udelt positive. De fleste hadde aldri vært i en sjømannskirke før, men opplevde vielsen som fantastisk fin og med en veldig koselig ramme rundt.

Dagen startet hos frisøren kl 10.00. De var veldig trivelige og ved hjelp av gestikulering og spansk/engelsk så kom vi i mål med en nydelig frisyre, og pent, diskre makeup.(Var litt nervøs ang. makeupen, og var redd får å se ut som en spansk senorita... haha). Dette var en meget hyggelig opplevelse for meg og min forlover. Brudebuketten ble levert til frisørsalongen, eneste minuset var at knappehull-blomsten manglet. Dette fikk vi ikke rettet opp i desverre, men løsningen ble å fjerne en blomst fra buketten.(Som knakk av like etter kirken, da ble den ertsattet av bordpynt..)

Følget ble fraket med buss til kirken fra hotellet. Bruden og far tok drosje.

Kirken ble en nydelig sermoni. Jeg var helt rolig og upåvirket før jeg og min far tok til å spassere opp midtgangen. Da kom alle følelsene. 
Sjømannspresten var en flott person, som virkelig bidro til at vielsen ble perfekt! Kirken var kanskje litt stor, men ble veldig intimt og koselig likevel.
Vi hadde en fotograf som heldigvis snakket engelsk. Han var veldig flink. Kvaliteten på bildene var så som så, litt lite flink med detaljene, men ellers bra. Han ble som vår tolk, spesielt ovenfor buss sjåføren vår som ikke kunne et ord engelsk. Erfaringa vår med spanjoler var at de fleste ikke la godviljen til for at vi kunne kommunisere med hverandre.

Da buss sjåføren hadde fraktet oss til restauranten, ble han og bussen plutselig borte. Dette var jo ikke et ledd i avtalen, og vi hadde alle forstått de slik at bussen skulle stå på utsiden hele kvelden for å kunne serve oss. Derfor hadde gjestene våre latt klær og div utstyr ligge igjen i bussen. Det ble et svare styr om å få bussen tilbake (ringte deriblandt deg Jeanette). Alt endte godt, og bussen kom tilbake.

Bryllups festen ble en ubetinget suksess. maten var god, og servicen var bra. De etterfyllt med drikke på bordet hele tiden, og det manglet ikke på noe. Barna fikk eget bord, med en egen servitør som vartet de opp. Vi hadde mange taler, og tapasen ble spist over mange timer.(Passet forøvrig perfekt). De spilte musikk til oss, så brudevalsen fikk sin inntreden. Dette tok sin tid, og ingen hadde lyst til å forlate lokalet da bussen var tilbake for å hente oss.

Eneste minus var at vi måtte vente i ca 3 timer på restaranten før vi fikk sette oss til bords. Vi kunne kjøpe drikke etc mens vi ventet, og vi hadde litt fotografering gjenstående, så det gikk greit. Vi spurte om det var mulig å starte litt tidligere, men pga siestaen gikk ikke dette.

En liten oppsummering: så hadde vi alt i alt en strålende aften og en opplevelse for oss og våre gjester.
Vi er veldig fornøyd med det arbeidet brudepikene gjorde for oss.
(Skulle si at vi ville gjerne brukt dere igjen, men sånn sir man kanskje ikke)


Hilsen 

Vivian Børstad og Stian Simonsen, Tromsø

Se flere referanser