Silje og Trygve

Bryllup i Alicante 4. september 2009

Hei Marit,

Fordelen med å gifte seg i Spania er at man kan gjøre det den dagen og datoen man vil og været er nesten garantert bra! Vi valgte Alicante, og til det trengte vi hjelp fra Brudepikene.

Dagen startet som kjent med frisør. Vi var 11 damer av gårde til sminke og fikk oppsatt hår. Etter en time kom fotografene som filmet og tok bilder av prosessen og den høye stemningen. Latteren satt løst og kommunikasjon på norsk-spansk gikk utmerket. Alle var kjempefornøyde! Vi var tilbake der vielsen stod. Der var det klart med hvite stoler, nydelige blomsteroppsatser, rød løper, utsikt over havet så langt øyet kunne se til levende musikk av Grieg av 4 strykere. 38 gjester ventet oss. Først gikk brudgom og forlovere inn til første brudemarsj. Deretter kom bruden med stolt far. Vi hadde en fantastisk dame fra Bergen som holdt seremonien. Hun lagde en personlig tale til oss som handlet om akkurat det vi ville. Seremonien var perfekt i gresshoppesus, nydelig musikk, trekk fra havet og MYE romantikk. Etter vielsen hadde vi en høytidlig seremoni med ballonger som symboliserte gode ønsker for brudeparet, der ballongene med gass ble sluppet samtidig.

Siden vi hadde dradd hele slekten til utlandet valgte vi å lage en litt lengre dag. Vi hadde 2 bordseter. Første del kalte vi tapas og hadde den på Golfbanen. Her er det grønt og frodig året rundt og alltid velstelt. Golf står også sentralt for oss. Her hadde vi 5 retter tapas, bildetaking og gjorde unna alle taler. Det var uformelt men veldig stilfullt.

Etter dette var det faktisk behov for å kvile seg litt. Vi hadde en pause på 2 timer "hjemme" på hotellet der noen fikk sove og andre fortsatte festen. Bussen gikk videre til vår favoritt restaurant i området. Her er det stilfull gourmet mat, gjennomført til fingerspissene. Vi nytte 10 kulinariske kanapèer og 5 retters middag bestående av fasan, gåselever og grillet lysing. Runde bord var dekket i hagen og kun fullmåne og levende lys omringet oss. Bryllupskaken satte en spiss på måltidet både i design og smak. Den var arrangert av konditoren som også leverer til kongehuset.

Kvelden ble avsluttet på restauranten med heler i taket og en DJ som spilte alt fra Alexander Rybak til spansk flamenco. Stemningen var på topp, og til og med 2 åringen danset til bussen gikk hjem kl 02.00. Vi manglet gruppen til Alexander "Frikar" Men det tok gjestene seg av.

Dagen gikk så altfor fort, men den ble perfekt takket være Brudepikene og deres spanske kontaktperson som var tilstede hele dagen. Han hadde stålkontroll på tider, kommunikasjon med foto-team, buss og kelnere. Hans tilstedeværelse gjorde at alle kunne slappe av, og kun nyte den deilige dagen med opplevelser og deilig mat. Jeg vil anbefale Brudepikene enten man velger bryllup i Norge eller utlandet. Min erfaring er imidlertid at for utenlandske bryllup er det helt nødvendig. Selv om Spania er erfaren med turisme, er det langt fra alle som snakker engelsk. Utfordringen kommer i brudebutikker, restauranter, frisør, blomsterbutikker, etc. Prisen på bryllup i utlandet kan også bli billigere ute da mye av blomster, vin og selv gourmèt er billigere.

En fantastisk dag.... Synd det bare skal gjøres denne ene gangen.....

Silje og Trygve, Deknepoll

Se flere referanser