Bente og Jan Robert

Bryllup på Santorini 28. juni 2015

Vi hadde ønske om en vielse i utlandet, tilbaketrukket fra det norske og tradisjonelle. I tillegg ønsket vi at vielsen skulle være en privat og romantisk stund kun for oss selv. Vi hadde heller ikke planlagt å ha med forlovere på reisen. En markering med nærmeste familie planla vi å holde i Norge etter at vielsen var gjennomført (og avslørt J). Internett ble flittig benyttet i begynnelsen for å finne ut hvordan vi praktisk kunne få vielsen avholdt i utlandet og hvordan vi skulle få den formelle biten på plass. I forbindelse med denne prosessen kom vi over nettsidene til Brudepikene som ga et godt inntrykk. Etter et møte i deres lokaler i Drammen bestemte vi oss for å benytte oss av Brudepikenes bistand for både den praktiske gjennomføringen av vielsen og det nødvendige papirarbeidet.

Etter å ha vurdert ulike steder, alt fra New York til København, falt valget på varmere strøk i Hellas. Nærmere bestemt Santorini. Dette er en romantisk øy kjent for sine utrolige klippeformasjoner som er dannet på krateret etter en gigantisk vulkan. Mange av øyas hoteller og bebyggelse er plassert i de bratte fjellsidene som er dannet etter tidligere vulkanutbrydd og omgis av smale og trange gater. Denne delen av øya kalles Calderaen og har en fantastisk utsikt. Her har man utsikt over den romantiske solnedgangen som kan nytes fra de mange hotellene og restaurantene plassert i dette området.

Vi valgte å ha vielsen på hotellet Brudepikene anbefalte, og som ligger på Calderaen. En egen terasse med utsikt over øya ble benyttet for vielseseremonien.

Alt ble tilrettelagt etter våre ønsker. Vi var svært fornøyd den hjelpen vi fikk lokalt. Hun var et skinnende vesen som bidro til av vi fikk en fantastisk kveld og en minnerik vielse. Personalet på hotellet var også enestående for oss. Det ble dekket et flott bord på en liten intim hylle hvor vi fikk sitte uforstyrret. Til middag valgte vi en treretters fra hotellets eget menykart.  Maten vår upåklagelig.

Gresk fiolinspill satt en ekstra steming under vielsen. Vi var usikker på om dette passet da det kun var oss to, men det gjorde det absolutt. Musikerne møtte bruden på det nærliggende hotellet som vi bodde på og spilte under brudens spasergang til stedet for vielsen. 

Vi bodde på hotel Regina Mare som også er på Calderaen, noen få kilometer utenfor Fira som er øyas hovedstad. Hotellet ligger kun en liten spasergang fra stedet der vielsen var. Reise og overnatting ble bestilt som chartertur gjennom Apollo. Regina Mare er et lite og intimt hotell med et lite bassengområde og solsenger. Dette er ikke et sted for barn, men passer utmerket for de som ønsker et rolig og romantisk opphold. Da hotellet ligger i et meget kupert område passer det ikke for de som er dårlig til beins. Hotellrommenes terasser har utsikt mot havet slik at solnedgangen kan nytes fra terassen.  Hotellet er kjent for bra service og god frokost. Bedre middag får man nok på en av øyas mange gode restauranter. Vi anbefaler å bestille bord å nyte fantastisk middag til den magiske solnedgangen. Nattelysene som tennes forvandler hele stemningen og lyser opp hele Calderaen/fjellsiden.

Som vordende brud fikk jeg prøvetime til hår samt hårstylig på bryllupsdagen. I tillegg fikk jeg makeup på selve dagen. Dette fungerte utmerket. Det viste seg også at det var dyktige damer som jobbet der. Frisør og makeup ble besilt gjennom Brudepikene, så nok en gang takk til Brudepikenes gode kontakter på Santorini. 

Vi kan på det varmeste anbefale samarbeid med Brudepikene og Santorini som sted for bryllup.

Dette ga minner for livet.

 

Bente og Jan Robert, Hagan

Se flere referanser