Hege og John Karsten

Bryllup i Cortona 6. oktober 2012

I Oktober 2012 hadde vi bestemt oss for å gifte oss, og valget vårt falt til slutt på Cortona, i regi av Brudepikene.

Dette angrer vi ikke på, det var et nydelig sted og en vellykket bryllupsfeiring. Ann Kristin hos Brudepikene var utrolig flink til å følge oss opp både før og etter. Vi fikk raskt svar på alle henvendelser, og vi hadde også noe telefonisk kontakt på forhånd, for å roe nervene til bruden litt.. Alt fungerte som det skulle, man merket ikke at vi bor på en annen kant av landet enn der Brudepikene har sitt kontor, pga at de var så lett tilgjengelige på alle vis.

Vi reiste til Italia den 1.oktober, overnattet i Pisa og kjørte til Cortona dagen etter, en to timers biltur. Vi var bare to biler i følget. Oss selv med 3 barn, og våre foreldre.

Vi bodde i en nydelig villa like nedenfor Cortona, i fjellskråningen mellom Camucia og Cortona. Der hadde vi rikelig plass til alle, privat basseng og utsikt opp til byen og utover Val di Chiana.

Dagene før bryllupet ble brukt til å nyte Italia på sitt beste. Cortona ligger midt i smørøyet i Toscana, det er kort vei til mange byer og severdigheter. Vi hadde blant annet en dagstur til Siena, hvor bruden også fikk kjøpt Hortensia til brudebuketten. Det viste seg at blomsterbutikken i Cortona stort sett hadde plastblomster, men med en hvit hortensia og noen ekstra blomster fra en blomsterbutikk i Camucia var buketten i boks. Dersom jeg hadde visst at det var marked i Camucia på torsdagen, før det var for sent, skulle det nok ordnet seg med mer blomster, men jeg ble godt fornøyd med det hjemmelagede resultatet.

Dagen før bryllupet møtte vi deres representant utenfor rådhuset, og vi fikk gjort unna papirarbeidet da. Hun var imøtekommende og hadde svar på alt vi hadde behov for å vite.

 Vi giftet oss kl 16 på rådhuset. Det var utrolig fint å spasere opp de smale gatene og bli ønsket til lykke av innbyggerne vi møtte langs veien. "Bellissima"!

Seremonien var fin, den foregikk på italiensk, men ble oversatt til engelsk.

Det ble servert champagne og overrakt flotte roser fra byen Cortona, som takk for at vi valgte å gifte oss der.

Fiolinisten spilte mye mer enn vi hadde forventet. Italienk musikk som vi hadde valgt på forhånd og enda mer enn det.

Etter vielsen hadde vi en aperitif på torget like utenfor rådhuset. Dette var skikkelig koselig, eneste var at det ble litt kort tid mellom dette og middagen. Vi rakk liksom ikke å bli så veldig sultne igjen.

Før middag dro vi tilbake til villaen for å kle oss om og ta flere bilder, før vi kjørte opp til byen igjen for å spise  middag på en av de lokale restaurantene.

Vi bestilte bord et par dager på forhånd. Eieren og kona hans gjorde et godt inntrykk, de sørget for at alle var fornøyd, vi manglet ingenting underveis. Vi fikk servert deilige lokale retter og kjempegod vin fra Cortona og området rundt. Vi overlot til eieren å sette opp meny til oss. I tillegg til menyen ble det servert en ekstra forrett med nylaget ost og helt fersk olivenolje.

Eieren tok seg til og med av vår minste sønn en stund, vel å merke på eget initiativ... Det ble mye latter og overtrette unger til slutt.

 Dagen og kvelden var helt etter vårt hjerte, og bryllupet er blitt et flott minne for oss og de som feiret sammen med oss.

På sensommeren reiser vi tilbake til Cortona på ferie, og gleder oss veldig til det.  Vi anbefaler bryllup i Cortona på det varmeste!

 

Hilsen John Karsten og Hege

Se flere referanser