Siv Annette og Bjørn

Bryllup i Volterra 25. mai 2007

Hei

her kommer noen ord fra oss vedrørende vårt FLOTTE bryllup i Volterra.

Hele reisefølget kom greit fram til Pisa (via Oslo fra Stavanger og Bergen). Der ble det leid 4 biler og så kjørte vi i 'norsk' kolonne til Volterra....og vi fant heldigvis greit fram uten problemer!! Turen fra Pisa tok en god time, noe som var en overkommelig tur for oss med tre små barn i følget.

På gården ble vi møtt av verdens hyggeligste mennesker i ekteparet Paolo og Sara, som drev gården for eieren Fabrizio (broren til Sara).... Stedet hadde vært i familien i flere generasjoner, noe mange koselige bilder på veggene dokumenterte. Vertskapet kunne nærmest ikke et ord engelsk, noe som gjorde det litt mer komplisert, men med hjelp av fingerspråk og brudgommens fars vel bevarte italiensk-kunnskaper gikk det veldig greit.

Vi fikk installert oss i to fine leiligheter og to små hytter, veldig sjarmerende og smakfullt innredet. Svømmebassenget var litt i det kaldeste laget for de to yngste barna på to og tre år, men for femåringen og oss andre var det fantastisk å få avkjølt seg innimellom. Hagen og området ved svømmebassenget hadde god tumleplass for barna med husker og hengekøyer, solstoler og godt med sitteplasser både i solen og i skyggen for de som ønsket det. Det var visstnok usedvanlig varmt for årstiden (over 30 grader) men det gikk veldig greit selv om det ikke var skikkelig air condition på rommene.

Første dag gikk videre med til å sjekke ut Volterra og ta et måltid der før vi avsluttet med pils, vin og Champions league finale for de spesielt interesserte.

Frokosten på gården var veldig flott. Vi hadde regnet med noe av det enkle slaget, men der var det absolutt noe for enhver smak!!!

Torsdagen gikk med til prøvetime hos frisøren (som heller ikke kunne et eneste ord engelsk....men det gikk bra allikevel det også, og de var absolutt veldig flinke og hyggelige), bading i bassenget og middagen tok vi på gården......og Sara disket opp med MYE og veldig GOD mat!! Hele følget fikk god kontakt med Sara og Paolo og det var god stemning hele tiden.

Vi møtte Enrico utenfor rådhuset før signeringen av papirer som avtalt. Han var som de andre veldig trivelig og flink og snakket heldigvis godt engelsk. Vi snakket igjennom detaljene i forhold til bryllupsdagen, var innom og snakket med fotografen, snakket om blomstene (som viste seg å være helt i tråd med det vi hadde ønsket oss : )), møtte Fabrizio og diskuterte bryllupsmenyen osv. Fabrizio var også usedvanlig hyggelig. Fabrizio stilte med egen bil og var sjåfør for damene fra frisøren til døren utenfor rådhuset. Både Paolo, Sara og Fabrizio var med på vielsen (noe jeg tror de satte stor pris på). Fotografen var også flink....men kunne heller ikke engelsk....,men vi hadde jo Enrico med som oversatte det som var nødvendig!! Etter å ha gått rundt i mørke dresser i over 30 grader var det godt for alle å komme tilbake til den avslappede stemningen og forfriskninger på gården der fikk vi servert en aperetiff ute med litt nøtter og snacks før maten.....

Bryllupsmiddagen var absolutt noe for seg selv. Alle rettene var like fantastiske og Sara var veldig flink til å passe på at vi to med cøliaki fikk alternative retter, som sikkert var minst like gode som hovedretten! Sara med hjelpere disket opp med mange retter,bl.a villsvin og to pastaretter........alle var enige om at maten var fantastisk....men alle var mette etter første retten!!! Det gikk veldig greit med barna. De lekte litt innimellom rettene og Hedda på to fant en veldig god venn i Fabi, som hun kalte eieren. Dagen ble avsluttet med et fantastisk forfriskende bad i halv totiden for de av oss som ønsket det... Deilig!!!

Lørdagen reiste noen til Siena, som visstnok også var fantastisk, og noen til San G., mens vi tok en rolig dag i en flott park i Volterra og hentet bilder hos fotografen. Og da spiste alle rundt omkring! ...og været var fremdeles bra!

Søndagen var vi på 'vintur' og fant fint fram etter gode anvisninger fra Enrico. Stedet var veldig greit, men det blir jo alltid litt hektisk med barn må slike steder. Vi fikk smakt på flere typer vin og olivenolje. Litt handling ble det visst og... Kvelden ble avsluttet med middag på en anbefalt restaurant på veien hjem.......det var helt greit men maten tok sin tid og det ble sent for både voksne og barn siden dette var siste kveld!!!

Mandagen var det retur .... og da kom regnet!!! Det pøste ned fra vi satt oss i bilen til vi var over skyene....og flyet var selvsagt forsinket grunnet dette været.....når i tillegg Norwegian brukte over en time på å få bagasjen fra flyet til bagasjebåndene på Gardermoen ble det VELDIG kaotisk all den tid alle skulle videre med fly....... men med noen ombookinger og et forsinket fly til Stavanger kom alle seg trygt og godt hjem!!

Oppsummert kan vi si at det var en helt fantastisk tur, ALLE var strålende fornøyd og de menneskene vi møtte var EKTE og kjempekoselige og gården kan på det varmeste anbefales til alle (og ikke umulig vi reiser tilbake......dog ikke uten å kunne noen gloser italiensk....for det kunne de ikke mye av der eller i Volterra). Volterra var også en kjempefin og spesiell liten by som anbefales......og Enrico er mannen til å hjelpe med det praktiske! Med andre ord; er man ute etter et anderledes bryllup uten FOR MYE formelt og så send ned flere brudepar til denne gården....de vil ikke angre et sekund!!!

en sommerlig hilsen i regnværet fra de nygifte

Siv Annette og Bjørn, Bryne

Se flere referanser