Siw-Linda og Trond

Bryllup i Cortona 15. juli 2008

 

Hei Jeanette,

Vi vil takke dere så mye for all hjelp i forbindelse med vielsen vår i Cortona. Vi hadde store forventninger, men virkeligheten overgikk big time alt hva vi hadde håpet på! Det ble en helt PERFEKT dag fra ende til annen!! Og representanten deres er et funn! Utrolig koselig, profesjonell og behagelig - ordner opp i alt mulig. Stressfaktoren var en smule høy før vi traff henne, men etter en prat med henne var den lik null og holdt seg der gjennom resten av forberedelsene og hele vielsen. Takket være henne fikk vi nytt dagen til fulle, hils henne og si det. Kan heller ikke få skrytt nok av hverken seremonien i rådhuset, champagnen på torget, hotellrommet vårt og alt det andre du ordnet for oss.

Seremonien ble holdt av viseborgermester Vito, en søt eldre mann. Han falt vi pladask for, og det tror jeg var gjensidig. Vi skal komme tilbake til Cortona og vise han barna vi har lovt han vi en gang skal få! Seremonien var både høytidelig og avslappet på en gang. Hver gang det holdt på å bli for rørende lettet Vito på stemningen, og dermed ble det latter istedet for tårer. Det føles som en ære å få gifte seg i en vakker eldgammel rådhussal som hadde sin første vielse i 1394! Det er jo heller ingen bakdel at Cortona (enn så lenge) ikke er overfylt med turister og har bevart sitt autentiske og rustikke preg - byen er fantastisk vakker og landskapet rundt med vin-, oliven- og solsikkelundene er nydelig! Vi har reist mye rundt i Italia (og resten av verden, for den saks skyld) og kan med hånden på hjertet si at dette er det ingenting som noensinne vil toppe.

Middag i hagen ved villaen vi leide i fjellene rett ved Cortona var en kjempemessig hit (dette kan vi ta æren for selv). Etter som rett etter rett og chiantivinen trillet inn på langbordet, steg stemningen til de store høyder. Cortonas eneste taxi kom etter hvert og hentet brudeparet, som overnattet på hotellet. Hotellet fortjener sin Michelinstjerne både for karnapp-rommet med urgammel vindeltrapp opp og panoramautsikt som vi fikk, og for fantastisk lunch med egendyrket vin for brud med følge før vielsen.

Alle som ble med er fortsatt i ekstase og forteller alle som orker å høre på hvor fantastisk det var, våre 18 gjester er visst veldig enige om at dette var det vakreste bryllupet de noensinne har vært i og ingenting kommer noensinne til å toppe det. Det er vi beskjedent nok enige i.

Trond & Silla Størseth, Trondheim

Se flere referanser