Ingun og Tom

Bryllup i Taormina 9. juni 2006

Forberedelsene her hjemme tok noen uker. Heldigvis fikk vi god hjelp av Anki som driver Brudepikene her hjemme. Det var nemlig ikke bare bare.......Papirer hit og dit, bekreftete kopier og pass osv osv.

Med på reisen hadde vi våre forlovere, Anne og Arne. Bedre reisefølge skal man lete lenge etter!! Anne var nesten 6 mnd gravid, men sprek som få.

Vi ankom Sicilia 6. juni. Stedet vi valgte å bo på heter Taormina og er en liten fjellandsby høyt over strendene. Vi valgte et hotell som heter Miramare. Et nydelig hotell som klorer seg fast i fjellet. Rommet vårt var ikke så stort men veldig flott. Og det ventet en stor fruktkurv og avkjølt champagne til oss!
For å komme ned til stranden tok vi taubane. Hotellet vårt lå 3 min fra Taubanen og 5 min fra sentrum. Fra balkongen hadde vi en fantastisk utsikt over strand, nabobyen naxos og vulkanen "Etna". Upåklagelig utsikt og service. Et eksellent Hotell.

De fleste steder vi tidligere har vært på har en "gamle by". Hele Taormina er en gamleby!! Den består av kun gamle ærverdige bygninger, med pynt og utskjæringer og utsmykning.
Rene pene gater, hyggelig mennesker og fantastisk mat. Det er også mye shopping muligheter for de som ønsker det. Men det koster.....
Og som de fleste vet er Sicilia Mafiaens hjemland. Vi fikk faktisk oppleve det også.

To dager før vielsen møtte vi opp på kommune huset. Det er den eneste stygge bygningen som finnes i hele Taormina, og sjokket var stort når jeg ble fortalt at det var her vielsen skulle skje..... Jeg protesterte og fortalte at jeg visste hvilken bygning vi skulle gifte oss i. Dette hadde jo jeg sett på nettet og sjekket opp hjemmefra... Jeg dro med meg reisefølge til Rådhuset for å vise. Og ble sendt ut derfra (noe slukøret). De fortalte at de hadde ingen vielse der 9. juni...
Dagen etter møtte vi opp på kommunehuset igjen, denne gangen for å signere papirer. Der var også tolken vår, og jeg spurte om det var riktig at vielsen skulle skje her. Gleden ble stor da han fortalte meg at i Italia er alle vielser veldig høytidelige, og min skulle skje på rådhuset. I den vakre bygning som jeg hadde sett på så mange ganger på nettet....
Sicilianerne er veldig høflige og hyggelige, men språkkunnskapene er dårlige. Men det endte veldig godt for oss!

Selve bryllupsdagen, 9. juni 2006:
Hotellet ordnet med blomster til meg og de bestilte drosje. Vi sto spente alle 4 og ventet på drosjen da en blankpolert Jaguar svingte inn på plassen. Med en dresskledd sjåfør. Dette var transporten vår som hotellet hadde ordnet!
Vel fremme møtte vi tolken og hans danske kone. De ba oss bli med på torget og ta litt bilder før vielsen. Klokken var da nøyaktig 12.00 og vielsen skulle skje kl. 12.00. Men for Sicilianerne er det høflig å komme litt sent, selv til en vielse. Litt merkelig følelse å komme for sent, men vi tok bildene! Selve vielsen var meget høytidelig. Rådmannen leste, og tolken oversatte. Hele prosessen tok 35-40 minutter. Og vi svarte riktig begge to! Det gikk i yes, si og ja.

Uken vi hadde i Taormina var fantastisk, vielsen mye mer enn jeg kunne drømt om, og i tillegg til dette hadde vi en fest for familie og venner helgen etter at vi kom hjem.

Vi kunne ikke vært mer fornøyd, Tom og jeg. Veldig, veldig bra!!

Ingun og Tom, Lier

 

Se flere referanser