Terese og Christian

Bryllup i Como 26. Juni 2009

Bryllup Comosjøen 26. juni 2009

Vi ønsket å gjøre noe litt utenom det vanlige på vår bryllupsdag. Vi er glade i å reise, og dette var en fin sjanse til å reise utenlands med familie og venner. Vi hadde bestemt oss for at vi ville til Comosjøen. Brudepikene hadde arrangert mange bryllup i Italia, men ingen i dette området, uten at det la noe demper på deres engasjement eller vår tro på at dette skulle bli bra. Vi ble ening om byen Como, og det ble en fantastisk dag!

Det var ikke mye av forberedelsene vi trengte å gjøre selv. Jeanette var profesjonell og hyggelig. Hun svarte raskt på våre (mange) spørsmål, og la til rette for at vi fikk det slik vi selv ville på bryllupsdagen. Vi følte virkelig at vi var i gode hender. Det ga oss rom til å slappe av og glede oss til bryllupet. Før vi kom ned var vi likevel litt spente på om alt skulle bli slik vi forestilte oss. Med familie og venner var vi totalt 20 stk, og vi følte et visst press når alle hadde reist helt til Italia for at vi skulle gifte oss.

Da vi ankom Como skjønte vi imidlertid at vi hadde gjort det rette. Hotellet vi bodde på lå ved vannet, og utsikten var upåklagelig. Det var et område med gågater rett bak hotellet, så alle gjestene fikk vært på litt shopping. Restaurantene lå tett i tett, og det var deilig iskrem å få på et hvert hjørne. Atmosfæren var god, og det er en by hvor man rett og slett må trives.

Dagen før vielsen var vi i kommunehuset og ordnet med papirer. Jeanette hadde ordnet med tolk, og dette gikk smertefritt på under 10 minutter. Vi var også innom på restauranten hvor vi skulle spise middag og leverte bordkort og snakket med kelner og hovmester, som var lydhøre for våre ønsker.

Bryllupsdagen var fantastisk! Vielsen var i en paviljong på Villa Olmo. Det var lite og intimt, og saksofonisten satte en ekstra piff på stemningen. Det gikk på italiensk og tolken oversatte til engelsk. Så det ble litt si, yes og ja. Stemningen var god, og både latter og tårer kom frem. Det var også rom for at en av gjestene kunne lese et dikt. Fotografen tok bilder under vielsen og i de vakre omgivelsene rundt villaen etterpå. Gjestene slappet av med god lunsj på villaen.
Etterpå hadde vi leid båt som tok oss med på en 2 timers tur på Comosjøen. Vi fikk god champagne og jordbær, og beundret ellers alle de fine bygningene langs sjøen.

Så var vi klare for 6 retters middag. De hadde dekket bordet veldig fint, og til og med vært ute og kjøpt gule blomster da jeg hadde fortalt at jeg likte gult. Maten og tilhørende drikke var veldig god, og vi ble litt overrasket over de store porsjonene. Vi var veldig spent på hva slags bryllupskake vi ville få. Den liknet litt på bløtekake, og smakte kjempegodt. Det var en særdeles bra middag. Og så skal det vel også sies at 2 av kelnerne var med forloverne våre på hotellet for å lage et italiensk preg på rommet vårt. Tradisjonen i Italia er at men har det "gøy" med toalettpapir, så vi lo godt da vi skulle legge oss.

Vi hadde store forventninger til denne turen. Alt stod til forventningene og vel så det! Vi hadde en perfekt dag med nærmeste familie og venner, og vi sitter alle igjen med mange gode opplevelser og minner etter denne turen. Vi er ikke i tvil, dette hadde vi gjort igjen. Vi var spesielt fornøyde med at faktorer som var utenfor vår kontroll ble så vellykket, og at vi unngikk alt stress som hører med i de dagene før et bryllup hjemme.

Jeanette gjorde en god jobb. Vi vil ikke nøle med å anbefale henne eller Brudepikene til andre som måtte ønske et bryllup i Italia.

Terese og Christian, Oslo

Se flere referanser