Therese og Jan Vidar

Bryllup i Amalfi 3. August 2013

Hei, Brudepikene!

Vi vet ikke helt hvor vi skal begynne....men vi vet ihvertfall at Ann Kristin og Brudepikene har vært helt uunnværlige. Takket være deres veiledning og kompetanse fikk vi drømmebryllupet med stor D! 

Vi ville gjøre noe annerledes på den store dagen og feire kjærligheten med gode venner og nærmeste familie.. Vi ville ha flere dager sammen med våre nærmeste, ikke bare en dag...dermed lekte vi litt med tanken på ferietid, utlandet og vår favoritt Italia. For å få med seg flest mulig gjester var det viktig at vi sendte ut en warning ett år i forkant, ( rimelige flybilletter) og ikke minst legge bryllupet til en kyst, slik at gjestene kunne få nye litt strandliv i tillegg.

Vi var innom to andre alternativer først( Cinque terre og lago di Como), før Brudepikene tipset oss om Amalfi, som ligger 1 time sør for Napoli ved Amalfikysten. De valgte denne byen til oss fordi vi ville ha et sted som var ved kysten, avslappet,  autentisk og vakkert samt passet for vårt bryllupsfølge på 50 personer!

Vi reiste ned en liten uke i forkant av bryllupet, slik at vi hadde god tid til de praktiske tingene før gjestene begynte å komme. Synet som møtte oss da vi kom kjørende på de smale veiene mot Amalfi var fantastisk. Vi var målløse og smilte fra øre til øre, dette føltes helt riktig! Her skulle vi gi vårt ja..
Atmosfæren i byen må oppleves og man får virkelig oppleve det autentiske ekte Italia, i tillegg til at det er utrolig nydelig der.

Vi møtte representanten deres en av de første kveldene og gikk gjennom detaljene for den store dagen. En varm herlig person som var med å gjøre vielsen veldig fin. Byen er akkurat passe stor slik at man kunne gå innom blomsterhandleren som Brudepikene hadde bestilt blomster med ønsker for størrelse på bukett, samt knappehullsblomster. Bilder av ønsket bukett var sendt på mail forlengst!

Vielsen foregikk i det lokale rådhuset, og bryllupssalen " Salone morelli", et rom fyllt  med historie og var med å skape en høgtidlig og spesiell ramme.
Giovanna oversatte vielsen, og en fiolinist spilte to nydelige sanger som vi hadde ønsket oss. Inngangsmarsj var  temasang til " tre nøtter til askepott", mens våre to gutter førte bruden til alters..og under vielsen  spilte fiolinisten også en nydelig versjon av "Ave Maria".

Fotograf Lene Østby fra www.shootfoto.no var med oss hele dagen, og dokumenterte  bryllupet vårt, gjestene, familiene, brudeparet og våre skjønne gutter på 2 og 4 år. Bildene ble fantastiske, ekte og hun fanget øyeblikk og følelser. Hun er i "stallen" til Brudepikene, og kan virkelig anbefales!

Etter litt familiefotografering  utenfor rådhuset, trakk gjestene mot Grand Cafė rett over veien for rådhuset. Her koste de seg i litt havbris , snacks og skålte i prosecco. Vi brukte denne timen i trange gater i byen og ble fotografert av Stine.

Deretter trakk gjestene mot hotellethvor de samlet seg i klosterhagen for enda mer skåling og fingermat. Noen av gjestene uttalte at omgivelsene, maten (aperitivo) og atmosfæren overgikk nesten selve bryllupsmiddagen.. Men bare nesten, for det skulle litt til!

Kl. sju forflyttet vi oss til tårnhuset, en fantastisk restaurant under åpen himmel med en utsikt som ikke kan bekrives, det må virkelig oppleves.
Her koste vi oss med deilige italienske retter, kjempegod god lokal vin fra Ravello, dans, flotte taler hvor vi gråt og lo om hverandre!

Byen er passe stor slik at man treffer på gjestene på restauranter , i gatene og på torget. Og ikke minst er byen et perfekt utgangspunkt for dagsturer til Ravello, Positano, Sorrento og ikke minst til øya Capri, hvor vi tok turen noen dager før bryllupet sammen med gjestene. 

Selv om det kanskje høres litt pompøst ut..så var det virkelig et eventyr som overgikk alt vi har drømt om på vår bryllupsdag. Ikke bare dag... men hele uka vi tilbrakte sammen med vår nærmeste familie og gode venner. 
Amalfi anbefales virkelig!

Tusen tusen takk til Anki hos Brudepikene for fantastisk flott hjelp i forkant, og på selve bryllupsdagen. Deres arbeid gjorde det slik at vi som brudepar virkelig kunne nyte dagen,  og være tilstede i øyeblikkene..fullstendig uten stress!! Helt optimalt for gjestene, brudeparet og dere er proffe til fingerspissene!!

Jan Vidar & Therese, Selje

Se flere referanser