Bryllup i Norge og i utlandet med Brudepikene - din bryllupsarrangør

Taler

Kjære brudepar,

De fleste av oss er ikke vant til å holde taler, mens enkelte virker som de er født til oppgaven. Noen gjør det spontant, noen gjør grundige forberedelser, noen gjør det røft og morsomt, og andre holder en veldig personlig og rørende tale.

Husk at humor og høytid går hånd i hånd, men vitser er ikke på sin plass på denne kvelden. Hvorvidt talen er tradisjonell eller nyskapende er ikke det viktigste, det er ikke alltid "supertalerne" slår best an. Det viktigste er å vite hva man skal si, mene det man sier, og få sagt det på en ekte måte - da sitter garantert alle igjen med en god følelse etter at talen er avsluttet.

Den talen det er størst forventninger til, er brudgommens tale  til bruden. Han skal takke foreldre og svigerforeldre, men husk at det er bruden som er i fokus, og det er henne han skal snakke til. Å spinne talen rundt en spesiell historie eller begivenhet, virker alltid bra! Dette kan være felles opplevelser, og som sier noe om bruden både før og nå. En god tale skal inneholde en liten porsjon alvor, en stor porsjon humor,  en liten dæsj med følelser og masse kjærlighet.

Brudens far holder vanligvis kveldens hovedtale til brudeparet. Han innleder ofte ved å se tilbake på brudens barndom, og snakker også litt om sin svigersønn. Han avslutter med å ønske til lykke, og alle gjestene reiser seg og skåler for paret!

Forloverens tale spinner rundt vennskap, felles opplevelser, hvordan han var før og om da "han traff henne"! Talen er ofte litt mer uhøytidelig og humoristisk enn brudgommen og farens tale uten at man skal behøve å være en stand-up komiker!

Husk at en tale ikke bør overstige 5 minutter, det enkle er ofte det beste. Øv deg gjerne foran et speil med musikk/støy i bakgrunnen slik at du venner deg til å tale høyt nok. Skriv ned stikkord på litt tykke ark, noe lignende det de bruker på TV.

Vanlig rekkefølge for taler i bryllup er:

1. Brudens far
2. Brudgommen
3. Brudens forlover
4  Brudgommens forlover
5. Brudgommens far

TRENGER DU HJELP?
Har du problemer med å få skrevet talen, kan det være lurt å ta kontakt med en profesjonell tekstforfatter.

En taleskriver kan også hjelpe deg å lese korrektur på talen og komme med råd og veiledning.

Send en forespørsel til en av våre leverandører, og de hjelper dere å skrive en god tale!